Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

4/5/2018. Τέσσερις Αρχιερείς στην πόλη μας.

Τέσσερις Αρχιερείς, οι Σεβ. Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Σερρών κ. Θεολόγος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 4 Μαΐου προκειμένου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αντωνίου Ρεγγίδη, πατέρα του αρχιμ. Ανθίμου Ρεγγίδη, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 67 ετών μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία της υγείας του.


Στην εξόδιο ακολουθία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ενώ συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, και παρέστησαν αρκετοί κληρικοί από Μητροπόλεις της πατρίδος μας που συνδέονταν φιλικά με την οικογένεια του π. Ανθίμου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για την άδεια και την ευλογία και ευχήθηκε την εξ ύψους παρηγορία προς τον π. Άνθιμο και τους οικείους του μακαριστού Αντωνίου Ρεγγίδη.