Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

13/5/2018. Πανήγυρις Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας.

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, Κυριακή του τυφλού, η τοπική μας Εκκλησία εόρτασε πανηγυρικά την ιερά μνήμη της συμπατριώτισσάς μας Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας στο γραφικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην περιοχή των Λουτρών Τραϊανουπόλεως, πόλη καταγωγής της Αγίας.


Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο της Αγίας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως προς το εκκλησίασμα περί της Αγίας Γλυκερίας. 

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της πανηγύρεως, Κυριακής 13 Μαΐου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία πολλών χριστιανών από τα γύρω χωριά και την Αλεξανδρούπολη, του Δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκη, του βουλευτού κ. Δημοσχάκη και άλλων δημοτικών συμβούλων της πόλεως και του δημοτικού διαμερίσματος της Τραϊανουπόλεως.