Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

31/3/2018. Διανομή τροφίμων και βρεφικών ειδών στη Σαμοθράκη από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 το πρωί μετέβησαν στην Σαμοθράκη ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο και τον εκπρόσωπο της Εταιρίας ΜΑΣΟΥΤΗΣ κ. Δαβίδ Σταμάτη.

Η μετάβαση στη Σαμοθράκη πραγματοποιήθηκε με την ευγενική παραχώρηση του σκάφους του Λιμεναρχείου Αλεξανδρουπόλεως. Στην Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης και συγκεκριμένα στον Ναό της Παναγίας ο κ. Δήμτσας και ο κ. Σταμάτης εκ μέρους της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και του ΜΑΣΟΥΤΗ διένειμαν σε εβδομήντα οικογένειες δέματα με τρόφιμα και σε τέσσερις οικογένειες του νησιού που απέκτησαν πρόσφατα τέκνο, βρεφικά προϊόντα τροφής και υγιεινής. 

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίος, εκ μέρους του Μητροπολίτου μας, ευχαρίστησε θερμά για μία ακόμη φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον κ. Δήμτσα και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη σημαντική βοήθεια και αρωγή που προσέφεραν προς το ακριτικό νησί της Σαμοθράκης και τους κατοίκους της. Επίσης, ο π. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον κ. Σταμάτη εκ μέρους των Supermarkets ΜΑΣΟΥΤΗΣ που συνεχίζουν την συνεχή κάθε μήνα προσφορά των τροφίμων στο πρόγραμμα "Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη" για την Μητρόπολή μας. Τέλος, ευχαρίστησε τον Λιμενάρχη Αλεξανδρουπόλεως και τους λιμενικούς του σκάφους του Λιμεναρχείου μας για την γρήγορη και ασφαλή μετάβαση και μεταφορά των προϊόντων στην Σαμοθράκη και την επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη.