Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

2/2/2018. Εορτή Υπαπαντής του Κυρίου-Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου π. Αθανασίου Γραμμένου.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, η Εκκλησία μας εόρτασε τη μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας. Στην Μητρόπολή μας αυτή η εορτή τιμάται ιδιαιτέρως στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη.

Το πρωί της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου της Μητροπόλεώς μας π. Αθανασίου Γραμμένου, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι έγγαμος κληρικός με δυο τέκνα.

Ο Μητροπολίτης μας στην ομιλία του προς τον χειροτονούμενο και το εκκλησίασμα μίλησε για την εορτή της Υπαπαντής, ενώ έδωσε κατευθυντήριες πατρικές οδηγίες και συμβουλές προς τον νέο ιερέα της τοπικής Εκκλησίας. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν και αρκετοί εκδρομείς, φίλοι και συγγενείς του νέου ιερέα από τη Θεσσαλονίκη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εδώ και πολλά χρόνια βράβευση της χριστιανής γυναίκας στα πρόσωπα τριών γυναικών, μιάς μητέρας και γιαγιάς, μιας νεαρής μητέρας και μιας νεαρής κοπέλας. Βραβεύτηκαν η κ. Βασιλική Γαϊτανίδου, από την ενορία του Αγίου Νεκταρίου, μια γιαγιά 81 ετών, η οποία απέκτησε στη ζωή της 8 παιδιά, 17 εγγόνια και 3 δισέγγονα. Επίσης, η κ. Ηλιάνα Λαγού, από την ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η οποία είναι νεαρή κοπέλα, 26 ετών και έχει ένα παιδάκι, και η κόρη του π. Δημητρίου Κεσκίνη, Ευφροσύνη, από την ενορία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, η οποία είναι 19 ετών και φοιτά στο Παιδαγωγικό τμήμα του Δ.Π.Θ.. Σε όλες ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε να έχουν την ευλογία της Παναγίας στη ζωή τους και να χαίρονται την οικογένεια την οποία έχουν, οι δυο πρώτες, ενώ για την νεαρή Ευφροσύνη ευχήθηκε ο Θεός να της χαρίσει στο μέλλον μια ευλογημένη οικογένεια.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς π. Αθανάσιος μοίρασε, κατά το έθος, το αντίδωρο και δέχθηκε ευχές από όλο το εκκλησίασμα για την νέα ιερατική του διακονία.

Ευχόμαστε ο Θεός να ενδυναμώνει και να χαριτώνει το νέο ιερέα της τοπικής μας Εκκλησίας και να υπηρετήσει με ζήλο και αγάπη την ενορία στην οποία θα τοποθετηθεί.