Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

30/1/2018. Ομιλία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου στην Κομοτηνή στην επίσημη εκδήλωση του Δ.Π.Θ. για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η επίσημη εκδήλωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για τους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας.


Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος και το θέμα της ομιλίας του ήταν:

"Νεοφιλελεύθερη πολιτική και πολιτισμός 
και Ορθόδοξη Θεολογία".

Την εκδήλωση άνοιξε ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας, ο οποίος παρουσίασε τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο στο ακροατήριο. Αμέσως μετά ο Πρυτανεύων του Δ.Π.Θ. καθηγητής κ. Τουλουπίδης απηύθηνε ένα σύντομο χαιρετισμό και τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης μας που ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του. 

Στο τέλος της ομιλίας ο Πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών Σπουδών κ. Κωνσταντίνος Χαζάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τόνισε πως αυτή η ομιλία άνοιξε νέους ορίζοντες και προκάλεσε έντονο προβληματισμό και αφόρμηση για νέο διάλογο στην επιστήμη των οικονομικών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Μέτιος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μενεξίδης, εκπρόσωποι της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, του Δημάρχου Κομοτηνής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ροδόπης και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.