Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

30/1/2018. Εορτή Τριών Ιεραρχών στην Μητρόπολή μας.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη των Τριών μεγάλων Πατέρων και Ιεραρχών της Εκκλησίας μας, του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των προστατών Αγίων των Ελληνικών Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας.


Ο κεντρικός εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, όπου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο της εορτής και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πλήθος παιδιών κυρίως από το 1ο Γυμνάσιο και το παρακείμενο 3ο Δημοτικό που ήρθαν στο ναό με τις σημαίες των σχολείων τους, καθώς και οι Προϊστάμενοι της Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως του Νομού μας, κ. Θεσσαλία Κεχαγιά και κ. Στέργιος Αποστολακούδης.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν, αλλά και γενικότερα στους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της μητροπολιτικής περιφερείας μας, στους δασκάλους και στους καθηγητές τους, οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες να τους διαφυλάττουν κάτω από την προστασία τους και τους μεν μαθητές να φωτίζουν για να προοδεύουν στα μαθήματά τους, τους δε δασκάλους να τους στηρίζουν στο δύσκολο λειτούργημά τους και να τους ενδυναμώνουν στο έργο τους.

Στο τέλος τελέσθηκε Αρτοκλασία που προσέφεραν το 1ο Γυμνάσιο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας παρέθεσε κέρασμα στους δασκάλους και καθηγητές που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία.