Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

30/01/2018 -Το ιντερνετικό μήνυμα του Μητροπολίτη μας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

Το ιντερνετικό μήνυμα του Μητροπολίτη μας
για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. 


Με έναν πρωτότυπο τρόπο, μέσω ενός διαδικτυακού μηνύματος, επέλεξε να απευθυνθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κ. Άνθιμος με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, η οποία φέτος χαρακτηρίστηκε αργία. Συνέπεια αυτού του χαρακτηρισμού ήταν ο μη υποχρεωτικός εκκλησιασμός των μαθητών την ημέρα του εορτασμού των Αγίων των γραμμάτων. Έτσι το κάλεσμα - προτροπή του Μητροπολίτη μας προς τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων επικεντρώθηκε στον εκούσιο εκκλησιασμό τους ώστε να μετατρέψουν "την αργία σε ελευθερία" και στη συνέχεια να πιούν τον καφέ τους.
Το βίντεο με το κάλεσμα, όπως ήταν φυσικό, προβλήθηκε χθες (29 Ιανουαρίου) από αρκετές τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αυτά διαθέτουν. Η «αντίδραση» των χρηστών του διαδικτύου και των επισκεπτών των ιστοσελίδων ξεπέρασε την οποιαδήποτε προσδοκία υπήρχε, αφού ήταν η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης μας απευθύνθηκε σε ένα σημαντικό και ουσιαστικό μέρος του ποιμνίου της επαρχίας μας, μέσω του διαδικτύου. Κάνοντας μία ενδεικτική αναφορά στην «υποδοχή» που υπήρξε, σημειώνουμε ότι οι προβολές, συνολικά, ξεπέρασαν τις 40.000, με την ιστοσελίδα www.reportal.gr να έχει περισσότερες από 36.000, ενώ την ίδια στιγμή  οι κοινοποιήσεις σε τρεις ιστοσελίδες(reportal, e-evros και maximumfm) και στις σελίδες τους στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, άγγιξαν τις 500, οι αντιδράσεις(τα γνωστά «αρέσει/δεν αρέσει» ) ήταν περίπου 1450, ενώ, τέλος, τα σχόλια (τα περισσότερα θετικά χωρίς να απουσιάζουν και αρκετά με, ιδιαίτερα, κριτική στάση)  ανήλθαν στα 80. Η πρόχειρη αυτή διαπίστωση για την απήχηση που καταγράφηκε σε μια πρωτοβουλία που πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη, μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας συχνότερης επικοινωνίας του Μητροπολίτη μας κ. Ανθίμου μέσω ενός σύγχρονου τρόπου, όπως είναι το διαδίκτυο. «Οι λειτουργοί της Εκκλησίας μας κηρύττουν από άμβωνος, όπως ακριβώς ορίζει η παράδοσή της. Όμως, σε καμία περίπτωση, δεν αποκηρύσσει και δεν δαιμονοποιεί τους, συνεχώς, εξελισσόμενους τρόπους επικοινωνίας, όπως είναι στις μέρες μας το διαδίκτυο. Μακριά από προπαγανδιστικές μεθόδους, προσηλυτισμό και κάθε είδους επιρροές ξένες προς την διδασκαλία του Ευαγγελίου, η Εκκλησία αξιοποιεί τα μέσα αυτά για να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος σε πάρα πολλές περιπτώσεις και υπό τις δύσκολες συνθήκες των ημερών μας, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον πνευματικό βηματισμό του, θέτοντας σε διαρκή κίνδυνο της σωτηρία της ψυχής του» σχολίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, όταν του γνωστοποιήθηκε η θετική εξέλιξη με την απήχηση που είχε το πρώτο διαδικτυακό του μήνυμα – πρόσκληση προς τους μαθητές των σχολείων μας.
Ο σύνδεσμος με το μήνυμα στου κ. Ανθίμου μέσα από το διαδικτυακό κανάλι της Μητροπόλεως μας:    ΕΔΩ