Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

31/12/2017. Κοπή πίτας Ιεράς Μητροπόλεως και πρωτοχρονιάτικη Αγρυπνία.

Την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου, λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο η κοπή της πίτας της Ιεράς Μητροπόλεως. Κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες με τις οικογένειές τους συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Επισκοπείου, όπου τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης μας.

Μετά το πέρας της ευλογίας της πίτας ο Μητροπολίτης μας απευθύνθηκε σε άπαντες τους παρευρισκομένους συνεργάτες της Μητροπόλεως, ιερομονάχους, ιερείς, διακόνους, ιεροψάλτες, επιτρόπους, νεωκόρους, μέλη των φιλοπτώχων ταμείων των ναών, εργαζομένους στα γραφεία και στα Ιδρύματα, καθώς και σ' όλους όσους με τον οποιοδήποτε τρόπο βοηθούν στο έργο της τοπικής Εκκλησίας. Αφού τους ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν όλη την προηγούμενη χρονιά, ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε για πνευματική καρποφορία και κατά το νέο έτος 2018 που σε λίγες ώρες θα ανέτελε. Ευχήθηκε δε ο Θεός να χαρίζει σε όλους πλούσια την ευλογία του και να ανταμοίβει τους κόπους του καθενός που κάνουν για τη δόξα του Αγίου Ονόματός Του.

Αμέσως μετά, στις 9 το βράδυ, ξεκίνησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η πρωτοχρονιάτικη Αγρυπνία. Στις 12 ακριβώς, με την αλλαγή του χρόνου, οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μας έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα και την μοίρασε σε όλο το εκκλησίασμα.