Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

8/11/2017. Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη του μεγάλου Αγίου του περασμένου αιώνα του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως της Αιγύπτου του θαυματουργού και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισαν οι δύο ενοριακοί ναοί στην Αλεξανδρούπολη και στο Τυχερό.


Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου τελέσθηκε στον ενοριακό ναό του Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ο οποίος στο τέλος ωμίλησε επικαίρως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα. Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς. Στον Ιερό Ναό φυλάσσεται τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου που οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν. 

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ. Αθανάσιο Τσιματσίδη, επίτροπο του ναού που μαθαίνει τη βυζαντινή μουσική και βοηθάει στις ποικίλες ποιμαντικές δραστηριότητες του ναού και της Μητροπόλεώς μας.

Το βράδυ της Τετάρτης τελέσθηκε βραδυνή Θεία Λειτουργία στον Ναό, ενώ το πρωί της Πέμπτης τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος των ιερέων του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως αρχιμ. Ειρηναίου Λαφτσή, καθώς ο Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον επίσης πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τυχερού.