Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/11/2017. Ομιλία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου στην Ημερίδα για το Δ.Π.Θ. που διοργάνωσε η ΠΟΣΔΕΠ.

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης η Ημερίδα διαλόγου με θέμα «Η Ανωτάτη Εκπαίδευση μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα» που διοργανώθηκε στο ΔΠΘ υπό την αιγίδα της ΠΟΣΔΕΠ, στην οποία προσεκλήθη και ωμίλησε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.




Οι ομιλητές ήταν σημαντικοί παράγοντες από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο αλλά και την τοπική κοινωνία. Πιό συγκεκριμένα στους συνετελεστές (ομιλητές και μέλη των προεδρείων των συνεδριάσεων) συμπεριλαμβάνονταν: 
  • από τον ακαδημαϊκό χώρο οι Πρυτάνεις του ΔΠΘ Σ. Τουλουπίδης και ΕΚΠΑ Θ. Δημόπουλος, οι πρώην Πρυτάνεις Π. Γκούμας και Κ. Σιμόπουλος (αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών), οι Κοσμήτορες των Σχολών Επιστημών Υγείας, Κοινωνικών Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών, Γεωπονίας και Δασολογίας, οι Πρόεδροι των τμημάτων Ιατρικής, Μοριακής Βιολογίας και Γεννετικής, ΤΕΦΑΑ, οι Αναπλ. Πρύτανη ΔΠΘ Π. Μπότσαρης και Φ. Μάρης, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ Μ. Κατωτοτμιχελάκης και Ι. Σεϊμένης και καθηγητές του ΔΠΘ
  • από τον επιχειρηματικό κόσμο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Αντιπρόεδρος του ΔΣ ΕΛΠΕΝ Α.Ε. Θ. Τρύφων, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Έβρου Χρ. Τοψίδης
  • από την τοπική κοινωνία ο σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Περιφ. Ένωσης Δήμων Α-ΜΑΘ κ. Ε. Λαμπάκης και 
  • από τον πολιτκό χώρο οι βουλευτές Ν. Παρασεκευόπουλος (τ. Υπουργός Δικαιοσύνης), Κ. Τσιάρας (τ. Υφυπουργός Εξωτερικών) και Γ. Μαυρωτάς.

Ο Μητροπολίτης μας ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα "Το Δ.Π.Θ. ως εργαστήριο αλληλοπεριχώρισης των θρησκειών" (ολόκληρη η ομιλία εδώ).