Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

2/10/2017. Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίου Κυπριανού του Σταυριδείου Ιδρύματος χρονίως πασχόντων.

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε το ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Αγίου στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων στο 9ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αλεξανδρούπολης-Μάκρης.

Tο απόγευμα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου τελέσθηκε στο εορτάζον παρεκκλήσιο ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Αρκετός κόσμος και τοπικοί άρχοντες παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό και μετά το πέρας του είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ίδρυμα χρονίως πασχόντων όπου φιλοξενούνται 130 κατάκοιτοι τρόφιμοι.

Το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε για την εορτή του Αγίου κατά την οποία εορτάζει και το Σταυρίδειο Ίδρυμα και παρότρυνε το εκκλησίασμα να επισκεφθούν τους γέροντες και τις γερόντισσες που εγκαταβιούν σε αυτό για να τους χαρίσουν αγάπη και χαμόγελο με την παρουσία τους.