Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

14/10/2017. Ομιλία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου στη Ρόδο, στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Ποιμαντικής Διακονίας στο χώρο της υγείας

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μετέβη το διάστημα 10-15 Οκτωβρίου στη Ρόδο για να παραβρεθεί ως ομιλητής στο 4ο Διεθνές Συνέδριο του Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στον χώρο της Υγείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το Συνέδριο είχε ως θέμα: "Αναθερμαίνοντας την Ελπίδα: Ανακαλύπτοντας την ελπίδα στις δυσχέρειες της ζωής".


Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μίλησε κατά την προτελευταία ημέρα του Συνεδρίου, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου με θέμα "Η απογοήτευση των θεραπόντων: διαχείριση προβλημάτων και διέξοδοι" (ολόκληρη η ομιλία εδώ)

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα του Συνεδρίου, τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος και συλλειτούργησαν μαζί του ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος και ο Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, καθώς και αρκετοί ιερείς, από διάφορες χώρες του κόσμου. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα οι Μητροπολίτες Ρόδου κ. Κύριλλος και Γλυφάδος κ. Παύλος. Ακολούθησε η τελευταία συνεδρία, στην οποία συνοψίστηκαν τα πορίσματα - συμπεράσματα του Συνεδρίου.