Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

21/5/2017. Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αγία Βαρβάρα Αθηνών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως π. Ειρηναίο Λαφτσή, μετέβησαν το Σάββατο 20 Μαΐου στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην Συνοδική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία της μνήμης των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η μνήμη των ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 21 Μαΐου 2017 συνέπεσε φέτος την Κυριακή του Τυφλού και εορτάσθηκε πανηγυρικά στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Δήμο της Αθήνας, λόγω της ευλογητής παρουσίας του ιερού σκηνώματος της Αγίας Ελένης που θα εκτίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό έως τα μέσα του Ιουνίου. Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης φυλάσσεται στην Βενετία από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει έξω από την Ιταλία.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και του Θεοφ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία και για να προσκυνήσει το ιερό σκήνωμα της ισαποστόλου Αγίας Ελένης.