Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

6/1/2016. Θεοφάνεια.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εορτάσθηκε πανηγυρικά σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας. Ο κεντρικός εορτασμός τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος προεξήρχε του πανηγυρικού Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ενώ αμέσως μετά τέλεσε το Μέγα Αγιασμό. 

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτροβιτς, οι Βουλευτές κ.κ. Γκαρά, Ρίζος και Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης, ο Στρατηγός κ. Καμπάς, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Ποπώφ και άλλοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών.

Αμέσως μετά το πέρας του Αγιασμού στο Μητροπολιτικό Ναό μετέβησαν όλο το εκκλησίασμα με λιτανεία στο λιμάνι της πόλεως όπου ο Μητροπολίτης μας ευλογησε και αγίασε τα ύδατα με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Περίπου 20 θαρραλέοι κολυμβητές αψήφισαν τα κρύα νερά του λιμανιού και βούτηξαν για να πιάσουν το Σταυρό. Τελικά νικητής ήταν ο νεαρός Νικόλαος Ματσούκας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Ναλμπάντης