Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ "Η ΑΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ"

Πρόκειται για μια ομάδα που αριθμεί περί τις 150 κυρίες από την Αλεξανδρούπολη και τους γύρω οικισμούς, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στην υποστήριξη του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως και που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της περιοχής.

Διευθύνεται από την ειδική και έμπειρη κοινωνική λειτουργό, με βασικό στόχο την πνευματική υποστήριξη και την ψυχολογική συμπαράσταση κοινωνικά ευπαθών ομάδων συνανθρώπων μας, των τροφίμων των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, των δομών ψυχικής υγείας, εθελοντική εργασία στο συσσίτιο των απόρων της Μητροπόλεως, στήριξη των ειδικών σχολείων, του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης, των κατοίκων απομακρυσμένων ενοριών και μοναχικών συμπολιτών μας.

Η ομάδα προσκαλεί ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να ενημερωθούν οι κυρίες σε θέματα που στοχεύουν στην ψυχοκοινωνική ενδυνάμωσή τους, αλλά και για τους τρόπους και μεθόδους προσέγγισης των ομάδων που στηρίζουν.

Διοργανώνει, επίσης, εορταστικές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται αξιολόγηση όλων των δράσεων.

Έδρα Ομάδος: Ανθίμειο Εκκλησιαστικό και Πολιτιστικό Κέντρο
Συνάντηση Ομάδος: Κάθε Δευτέρα 10.00' π.μ. - 12.00 μ.
Υπεύθυνη Ομάδος: κ. Μίνα Καψίδου, κοινωνική λειτουργός