Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα αποτελούν μια ευκαιρία  να βγουν τα παιδιά από τις σχολικές αίθουσες και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξανδρουπόλεως τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα προς τους μαθητές. Η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εκκλησιαστικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης δημιούργησε έντεκα εκπαιδευτικά προγράμματα προκειμένου να δώσει μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ευκαιρία επίσκεψης στους μαθητές, αλλά και να ανταποκριθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα θεματικά πεδία της ύλης που διδάσκονται οι μαθητές σε όλες της τάξεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στα ενδιαφέροντά τους. Τα θέματα και οι δράσεις των εκπαιδευτικών προγραμμάτων δίνονται με τρόπο ελκυστικό για τους μαθητές, χρησιμοποιούνται σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Σας ενημερώνουμε οτι η συμμετοχή των μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου κοστίζει 2€ ανά άτομο.